magyar • english deutsch
TÁLAK
VÁZÁK
GYERTYATARTÓK
ÜVEGKÉPEK
LÁMPÁK
ÓRÁK

Önéletrajz:

Üvegtervező iparművészként dolgozom, festett üvegtárgyaimat, amelyek rogyasztott technológiával, kemencében, magas hőmérsékleten készülnek, magam tervezem és kivitelezem. Elsősorban használati és dísztárgyakat készítek, de több megrendelésem érkezik térelválasztó és nyílászáró üveg tervezésére is, cégek és egyének számára egyaránt.

Gyermekkoromban hosszú éveken keresztül többek között a Zebegényi Alkotótábor, valamint a Pátzai Képzőművészeti Kör segítségével készültem a művészeti pályára. 1977-1981 között a pécsi Művészeti Szakközépiskola gobelin-tervező szakára jártam. 1981-ben érettségiztem, amivel textiltechnikai-rajzolói képesítést szereztem.

Budapestre kerülve – egyetemi gyakornokként – 1 évig, az akkor még működő Iparművészeti Vállalatnál dolgoztam. 1982-87 között a Magyar Iparművészeti Egyetem textiltervező tanszékének hallgatója voltam. Művész diplomámat az egyetemen 1987-ben kaptam. 1988-ban tagja lettem a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, majd a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének.

1992-ben a Belvárosi Művészek társasága vett fel tagjainak sorába. 1997-ben alakult meg a Carneol Üvegstúdió Kft., amelynek tervezője, majd résztulajdonosa lettem.

 

Pár szó a technológiáról:

Az alapanyagot rogyasztott technológiával készítem. Az általam eltervezett formájú sablonra üveget vágok, amit majd kemencébe teszek.

800 fok felett az üveg belerogyik a sablonba, aminek különleges felülete az üveg fényességét eredményezi. A hűtés és a fűtés műszaki specifikációja a legfontosabb kérdés.

Egyedi festékkel festem az így elkészített tárgyakat, amelyet én keverek ki, ez nem tartalmaz ólmot, vagy más veszélyes kemikáliát. Magas hőmérsékleten fixálom a festéket.

Miután a festékek megváltoztatják színüket a hőkezelés hatására, így nagy tapasztalatra van szükség, hogy a megfelelő színek kijöjjenek.

Árki Bernadette
iparművész

Bemutatóterem:
(vásárlási lehetőség
telefonos egyeztetéssel)
H 1126 Budapest Nárcisz u. 9.
20/9165051 info@arkibernadette.hu

EGYEDI FORMÁK
MEGRENDELÉSEK
BEMUTATKOZÁS
KAPCSOLAT
partner: amazonas.hu függőágy.hu tolltarto.hu ipanema.hu tickettothemoon.hu © 2021